דריה

הקטנת מזונות

בן זוגי התגרש לפני 6 שנים. הוא השאיר לגרושתו על מוניטין 100000 לקח על עצמו חוב שלהם בבנק 180000 שקל והשאיר לה את כל התכולה של הבית ואוטו חדש בעלות 140000 (לא יודעת אם זה משנה עכשיו)...הוא מוזיקאי עצמאי, באותו תקופה הוא היה מרוויח טוב מאוד (סביבות 12000- 20000 רווח), בשנים אחרונות ההכנסה שלו ממש ירדה ( 2012 הרווח שלו היה כמה אלפיי שקלים)... הוא משלם לה 2700 שח מזונות (השכירות שלה סביבות 4300). עכשיו זה מאוד קשה לו לשלם את הסכום הזה. לנו יש עוד ילד בגיל 4 ועקב המצב אנחנו כבר שנתיים גרים אצל ההורים שלי... האם יש סיכוי להקטנת מזונות? ועוד משהו היא גם היית נשואה פעם שנייה אך התגרשה אחרי חצי שנה...

עו"ד שלומי באשי

שלום דריה, הערה לך ולכל השואלים - אתם לפעמים כותבים הרבה אבל משמיטים את הפרטים החשובים ביותר משאלתך לא ניתן להבין בכמה ילדים משובר אםן בכלל (ייתכן שהסכים למזונות גרושה) אם המדבור על ילד אחד שאינו מתקרב לגיל 18 אז בהחלט ניתן לשקול תביעה להפחתתה. חייבים להבין שתביעה להפחתתה חייבת להצדיק עצמה מבחינה כלכלית - עלות עו"ד סיכוי ההפחתה אל מול הנזק שייגרם לילדים ולקשר עימם. לא תמיד זה שווה.