אלישי

מזונות אחרי שאמא נפטרה...

אמא שלי תבעה את אבא שלי למזונות עוד שהייתי תינוק והיא הייתה מקבלת מזונות דרך ביטוח לאומי שהייתי בן 14.5 אמא שלי נפורה והמזונות הפסיקו להכנס וכן קיבלתי קצבת שאירים והתגוררתי עם סבתא שפחדה לקחת את המזונות כדי לא לריב עם אבי מגיל 14.5 עד גיל 18 הוא לא שילם לי כלום... האם אני זכאי לקבל את השנים האלה אחורה? תודה רבה אשמח לקבל תשובה

שקד

בן כמה אתה היום?

אלישי

19 וחצי

אלישי

ושוב אני מציין שכן הייתה תביעה וכן אמא שלי הייתה מקסלת כסף ושהייתי בן 14.5 לא הכניסו לי את המזונות רק שאירים עד גיל 18 תודה רבה!!

שלומי באשי, עו"ד

שלום אלישי, לאחר מותה של אמך היה אמור המשמורן עליך לקבל את המזונות. אם סבתא שלך קיבלה משמורת חוקית ומסודרת עליך אז היא יכולה לתבוע את המזונות כי היא זו שלכאורה הוציאה את הכספים. לא יכול לאמר לך שעילת התביעה לא קיימת - לגבי סיכוייה זה כבר שיקול כלכלי שתצטרך לעשות. שים לב שכל מה שקיבלת כקיצבת שארים יקוזז ועל כן שב ותעשה את החשבון האם כלכלית כדאי לך אל מול עלויות משפטיות.