קרן

מדור

שלום רב. יש פסק דין לגבי מזונות עבור 2 קטינים בסכום של 2600 ש"ח . ובנוסף נקבע מדור בסך של 40% מדמי מזונות לכהאישה תציג הסכם שכירות . כשניתנה החלטה היתה גרה בדירה משותפת כאשר משכנתא הסתכמה בסך של כ2500 ש"ח. היום השכירה דירה בדמי שכירות בסך של 4000 . והגישה בקשה להגדלה בהוצל"פ. מה ניתן לעשות האם היא יכולה לבקש הגדלה בכל סכום, האם האב יכול להגיש תביעה כלשהיא על מנת להגביל 40% מגובה המדור הסביר באיזור מגוריה הקודם של אשה והילדים כשחיו ביחד ?

עו"ד שלומי באשי

שלום קרן, בגוף שאלתך מצוייה התשובה - האם לא יכולה לקבל מדור על כל סכום אלא על סכום שהוא סביר לדמי שכירות במקום מגוריה. ראש ההוצאה לפועל ייעתר להגדלה אך ורק באם לא תהא על סכום שאינו סביר. באם תתקבל החלטה אחרת שאינה מתאימה אתם יכולים לפנות לבית המשפט בבקשה מתאימה לקבוע מה תקרת המדור בו האב חייב לשאת