אסף

מזונות עבור בן חייל

שלום כאב שמשלם מזונות, רציתי לברר האם אני מחוייב לתשלום 1/3 מהמזונות עבור בני החייל, כלומר, עד גיל 21 או עד תום השירות הצבאי שלו(אם ישתחרר אחרי גיל זה).

שלומי באשי, עו"ד

שלום אסף, ברמה הטכנית אין חובה חוקית לשלם מזונות לילד בגיר כאשר אני אומר חובה חוקית כוונתי היא שאין חוק שמחייב אותך לעשות כן. ברמה הפרקטית ועל פי מה שאנו מכנים "חוק פסיקתי" בתי המשפט מחייבים בתשלום של 1/3 מדמי המזונות מיום הגיע הילד לגיל 18 או מסיום לימודיו התיכוניים לפי המאוחר וכן למשך תקופת שירותו הסדיר. מכאן שאכן יש מצב שתמצא עצמך משלם לבנך את ה 1/3/ גם לאחר הגיעו לגיל 21 ובלבד שהוא משרת שירות סדיר בצה"ל.