לירון

הפחתת מזונות זמניים

אנחנו בתהליכי גרושין ויש לנו ילד אחד. אני מקבלת מזונות זמניים של 3500 שח. הפרוד שלי עשה בדיקה מול התמ"ת וראה שקיבלתי החזרים ומבקש כעת קיזוז והקטנה של המזונות הזמניים. במקביל בתקופה זו- אני נאלצתי לשלם כספים לבייביסיטר מדיי יום כי לפרוד שלי אין הסדרי ראייה במהלך השבוע, מבחירה שלו, ואני אישה עובדת. האם השופטת תבקש ממני להחזיר כספים או תתחשב בעובדה זו? האם הטבות והנחות שמקבלת אם חד הורית הם עילה לקיזוז ולהקטנת מזונות? (שוב- באם אין לפרוד הסדרי ראייה מסודרים,מבחירה שלו) תודה, לירון

שלומי באשי, עו"ד

שלום לירון, לא ציינת כיצד נפסקו המזונות מלכתחילה - האם בהסכם או בפסק דין לאחר ניהול תביעה. באם סכום המזונות הינו צירוף של כמה מרכיבים אותם דרשת כארש בהפועל לא שילמת עבור אותם מרכיבים אלא קיבלת עליהם החזר, אזי סכום המזונות היה אמור להיות יותר נמוך ועל כן יגיע לו החזר. אם מדובר רק בהחזרים כספיםם אזי הדרך שלו היא בהוצאה לפועל ולא בבית משפט. לשאלתך - הטבות במקבלות חד הוריות בהחלט מובאות בחשבון בעת פסיקת המזונות ולכן חשוב לדעת האם בשעת פסיקת המזנוות או היית מקבלת את ההטבות הללו.