אנונימית 222

הפחתת מזונות

שלום, אני ובעלי נישאנו לפני מס׳ חודשים, יש לו ילדה בת שלוש מנישואיו הקודמים והוא משלם 2500 ש״ח מזונות ועליו להתחלק במחצית מהוצאות רופא שיניים, קייטנות ובבוא העת בית ספר. הסיבות הן: 1. כאשר בעלי עזב את הבית הילדה היתה בת שנה וההוצאות עליה היו גדולות מהיום (אז היתה בגן פרטי-היום היא בגן ויצ״ו, טיטולים, דיסה וכו׳) ובזמנו שילם לגרושתו 1850 ש״ח 2. כיום גרושתו מתגוררת עם הילדה ובן זוג ביחידת דיור בשעה שבעת הליך הגירושים התגוררה בדירה עם הילדה (משמע היום ההוצאות על הדירה כוללות הכל וכן יש לה בן זוג שמתחלק איתה בהוצאות) 3. נישאנו ואני בהיריון ראשון 4. המשכורת של בעלי פחתה ב1000-1500 ש״ח כמו כן לפני שנה לקחו לו את הרכב שהיה מטעם העבודה ונאלצנו לקחת הלוואה ולקנות רכב חדש אני מעוניינת לברר בנוגע להפחתת מזונות האם יש טעם שנגיד בקשה ומה הסיכוי שאכן יתחשבו ויפחיתו מזונות? יש לציין שאין לנו כסף לעו״ד שייצג אותנו בנושא, האם זה עלול להשפיע לרעתנו?

עו"ד שלומי באשי

שלום רב, שוב תלוי האם המזונות שנפסקו נפסקו בהסכם או בפסק דין. בכל מקרה במצב הנוכחי, כל הפחתת שתהיה, אם תהיה לא תהיה משמעותית. תפנו לסיוע המשפטי ואם תקבלו את הישרות תגישו את ההתביעה

אנונימית 222

לא בטוחה שהבנתי למה התכוונת.. פסק הדין נקבע ע״פ הסכם מזונות שנכתב והוסכם מראש בין עו״ד של 2 הצדדים

עו"ד שלומי באשי

אז במקרה הזה יהיה לכם יותר קשה להקטין כי מדובר בהסכמה ולא בפסק דין זה לא אומר שהדבר אינו אפשרי השאלה אם המהלך הוא כלכלי מבחינתכם כאשר אתם מביאים בחשבון שאם תהיה הפחתה היא תהיה מינורית אל מול ההוצאות שתצטרכו לשלם בדרך