ציפי

מזונות

שלום, בהסכם עם בעלי כתוב: המזונות ישולמו אחת ל3 חודשים ויוצמדו למדד ללא תשלום הפרשי הצמדה למפרע. מה משמעות המשפט: "ללא תשלום הפרשי הצמדה למפרע."? תודה.

עו"ד שלומי באשי

שלום ציפי, זה אומר שלא מחשבים אחורנית. העליות יהיו בהפרשים של 3 חודשים ולא משנה מה היה בחודש השני או השלישי. לדוגמא : מזונות בסך של 2000 ש"ח משולמים בדצמבר. ההצמדה הראשונה תחול בחודש מרץ ונניח והתבטאה בעליה של 2 שקלים. אזי בחודש מרץ, אפריל ומאי ישולמו 2002 ש"ח לדמי מזונות. בחודש יוני הייתה עליה נוספת שהתבטאה בעוד 2 שקלים. עכשיו ישולמו 2004 ש"ח לשלושת החודשים הבאים ולא יינתן החזר של 6 שקלים עבור שלושת החודשים הראשונים. זה מה שנקרא ללא חישוב למפרע. למעשה מדלגים על החודשים שבאמצע