נונה

הפחתת מזונות

שלום יש לי 2 ילדים אביהם אינו משלם מזונות ולא שילם 10 שנים אני מקבלת קצבת מזונות מהביטוח לאומי 3200 . קיבלתי מכתב מהביטוח לאומי שהוא פשט רגל והפסק דין החדש למזונות 1600 שח עבור 2 ילדיי . הדיון לא התבצע בנוכחותי לא זומנתי אליו .. האם יכול לקרות מצבשכזה שהמזונות יופחתו משמעותית כל כל 1600 שח עבור 2 ילדים ? הוא לא שילם מעולם כלום והוא פשוט מקבל פרס?? האם יש חיה כזו? או שהביטוח לאומי משלים לי את הקיצבה ? אשמח לתשובה מהירה ומה עליי לעשות? האם להזדרז ולחת עורך דין? תודה ושבת שלום

עו"ד שלומי באשי

שלום נונה, קשה לי להאמין שהמזונות הופחתו במעמד צד אחד ובדיון ללא ידיעתך נראה לי שמדובר על כך שהוא הפסיק לשלם לביטוח לאוי וכתוצאה מכך הקיצבה שלך ירדה ל 1,600 ש"ח זאת אומרת - לא מדובר בשינוי פסק הדין אלא בשינוי הזכאות שלך לקבלת הכספים במוסד לביטוח לאומי לאור העובדה שהפסיק להעביר אליהם כסף. תבדקי זאת מולם

נונה

תודה על התשובה אז ככה הוא מעולם לא שילם לביטוח לאומי או לי פשוט עכשיו כניראה תפסו אותו שהוא חייב להרבה אנשים ויד את חוב המזונות ובשביל שיוכל לשלם ולהקל עליו פשוט פסקו 1600 שי מזונות סכום הזויי ועוד שלא נכחתי בדיון ולא זומנתי אליו 100%.. לא ידוע לך על מיקרים שכאלה שמפחיתים לא חוקית בעליל מזונות ילדים ? אשמח אם תבדוק מה אוכל לעשות תודה וערב טוב