מנהל הפורום שלומי באשי - משרד עורכי דין
הגרוש לא משלם את ההצמדה
שלום , יש לי ילדה אחת בת ארבע , הגרוש שלי הוא אדם אמיד ולכן נקבעו מזונות גבוהים בסך 6000 לחודש כולל הכל למעט הוצאות רפואיות מיוחדות , הגרוש שלי לא משלם את ההצמדה למדד וכל פעם שאני אומרת לו על כך פשוט מתעלם, מה ניתן לעשות ?? כמו כן לאחרונה הוא עושה לי דווקא וכל פעם שהוא לוקח את הילדה הוא זורק את הבגדים שאני קונה לה - השבוע החזיר אותה בלי נעלי הספורט הביתה , שבוע שעבר החזיר אותה בלי הגקט שהלכה אליו וכששאלתי מדוע לא מחזיר את הבגדים שלה הוא טוען שזרק אותם - את הנעליים בגלל שהיו קצת גדולות ואת הגקט בגלל שהיה קר והוא לא מספיק מחמם.. מה אני עושה ??? הרי לא יתכן שכל פעם הוא יזרוק משהו ואז אני אאלץ לקנות מחדש מבלי שהוא בעצמו לא ישלם על כך ! עזרתכם בבקשה
שלום מורן, אכן לא ייתכן לזרוק את בגדי הילדה ובאם התופעה הזו נמשכת את בהחלט יכולה לעתור לבית המשפט בעניין.\ לגבי ההצמדה - יש באפשרותך לפתוח תיק הוצאה לפועל אשר יחשב לך את הפרשי ההצמדה ואז תוכלי לגבותם ממנו. אנא ערכי את החישוב קודם ובשים לב לגובה המזונות שאת מקבלת תעשי את השיקול האם כדאי לך לנקוט בהליך אשר רק יעכיר את האוירה או שמא לנסות ולהגיע לידי הסדר בנושא זה. (די לחכימא ברמיזה)
שלומי תודה למענה. עשיתי חישוב ולפי המדד הוא צריך לשלם לי תוספת של 150 ש״ח לחודש , ניסיתי לפנות אליו בנועם על מנת שישלם אולם הוא מתעלם. יש לציין שאת סכום המזונות הגבוה קיבלתי כי ויתרתי על דירה (כפי שציינתי אבי הילדה הא אמיד בעל נכסים אולם ויתרתי מראש על מנת לחסוך דיונים של שנים בבית משפט- מצויין גם בהסכם בית המשפט שהמזונות הם כנגד הדירה שוויתרתי עליה ) וכל פעם שאני מזכירה זאת הוא מאיים בהורדת סכום המזונות האם לאור המזונות הגבוהים אני צריכה לוותר על ההצמדה למדד? יש לציין כי אני מפרנסת את עצמי ואת הילדה לבד ללא כל עזרה ולאור המצב כל שקל חשוב . אודה לתשובה