לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
שאדי

מזונות

שלום, כרגע אני נמצא בתהליך גירושין, המשכורת שלי נטו כ 10K, אשתי לא עובדת (מקבלת דמי אבטלה 4800). יש לי שני ילדים עם הוצאה של 2500 עבור גן וצהרון, בנוסף יש תשלום 2700 לשכירות. הוצאות נוספות משתנות עד 700 לחודש. מה סכום המזונות הצפוי? תודה

עו"ד שלומי באשי

שלום שאדי, מדוע יש צהרון אם האישה אינה עובדת ? יש להביא בחשבון שלאחר הגירושין ובאם האישה לא עובדת יש הנחות רבות לתשלום הגנים והחינוך. אתה צריך להסתכל על 1,250 ש"ח לכל ילד + מחצית הוצאות חינוך ועוד 40% מעלות הדיור ש 2,700 ש"ח נשמע סביר בהחלט.

שאדי

שלום, לגבי הצהרון היא טוענת שהיא מחפשת עבודה וקשה למצוא סידור לבן אם היא מוצאת עבודה באמצע שנת הלימודים. שאלה שניה: אני הרגשתי ומרגיש שאשתי התחילה לנפח הוצאות ואילו לא ההוצאות האמיתיות שלנו... אם אחרי שבית המשפט יקבע את סכום המזונות אשתי תעבור לגור אצל ההורים שלה - יש להם יחידת דיור - האם אני יכול לא לשלם דיור?? לגבי צהרון האם אני יכול לטעון שאני לא רוצה להיות חלק כל עוד היא לא עובדת? חוגים וקורסים האם אני יכול לא להיות חלק אם אני לא מסכים ? האם אני יכול לטעון שיש החנות / הטבות לנשים חד הוריות בשכירות, גנים וצהרונים כדי להוריד סכום מזונות? מה לגבי ביטוחי בריאות? אשתי טוענת שאם אני עדיין רוצה לחיות איתה ועם הילדים אז צריך לשבת עם עוד שלה ולהחייב להעביר סכום מסוים חודשי שהיא תדאג חבית ולצרכיו - סוג של מזונות - עקרונות אני מתנגד לזה ואני מריח מלכודת בנושא הזה.. מה אתה אומרת? בקשר להסדרי ראיה אשתי טוענת שאין לי מסוגלות הורית ואנחנו בליווי של עובדת סוציאלית... מה אתה מציע? תודה מראש, שאדי.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מזונות