משפטי– זאפ

מנהלי הפורום

שלומי באשי - משרד עורכי דין

שלומי באשי - משרד עורכי דין

עו"ד שלומי באשי הינו בעל ניסיון של למעלה מ 20 שנים בתחום דיני המשפחה הכולל הופעות בבתי המשפט לענייני משפחה ובתי הדין הרבניים והוא מכהן זו השנה השביעית ברציפות כיו"ר הועדה לענייני משפחה בלשכת עורכי הדין מחוז תל אביב והמרכז. עו"ד באשי עורך השתלמויות מקצועיות והרצאות בתחום דיני המשפחה לציבור עורכי הדין ומרכז את תחום דיני המשפחה בלשכת עורכי הדין מחוז תל אביב והמרכז עבור ציבור עורכי הדין.

חזרה לפורום

סכום מזונות

אור
אורן

שלום אני בן 32, אשתי 29, נשואים 3 שנים ויש לנו ילד בן שנה וחצי. החלטנו במשותף להיפרד. אין לנו נכסים משותפים, אנחנו גרים כרגע בדיור מטעם הישוב בחינם ולא משלמים שכירות כרגע ( תוכנן לקחת בעתיד משכנתא לקניית דירה ). יש לנו 200,000 ₪ כסף נזיל משותף שחסכנו הנני מרוויח 6400 נטו ואשתי 4500 נטו. אני בעל תואר ראשון ואשתי יש תואר שני הילד נמצא בפעוטון שעלותו 2000 ₪ לחודש. 1. מהו הסכום הסביר כולל מדור וכולל כל דבר אחר לתשלום מזונות ? 2500 ? 3000 ? אם לא אסכים להסכם פנימי שלנו דרך גישור, האם בית המשפט מחמיר בהשוואה לגישור ? 2. אני מאוד ארצה לקבל משמורת משותפת לילד כי נפשית יהיה לי קשה מאוד בלעדיו. מהם הסיכויים לכך במידה ואשתי לא תסכים ? ( גם אם סכום המזונות לא ישתנה לא יהיה אכפת לי, להיות עם הילד יותר חשוב לי גם במחיר הכספי ) 3. האם כאשר הילד יגיע לגיל 6-7 אוכל להפחית את תשלום המזונות ? תודה מראש

RE:
אור
אורן(נכתב ע"י: אורן)

אציין שהמגורים בחינם הם דרך המשפחה שלי - אני אמשיך להתגורר שם ואשתי תצטרך לעזוב

RE:RE:
עו&
עו"ד שלומי באשי(נכתב ע"י: אורן)

שלום אורן, מחצית מעלויות החינוך + 30 % מעלות דיור ככל שתהיה + 1400 ש"ח אלו המזונות שיש לשלם. בשיטה שכזו אתה לא צריך להפחית בעתיד אלא זה יפחת לבד לאחר שיסתיים הגן והצהרון. לגבי הסדרי ראייה - אם אתה חולק מחצית מהזמן אז לאור הפסיקה הקיימת היום את תישא במחצית מהוצאות החינוך של הילד וביתר הוצאותיו כאשר הוא איתך. לגבי משמורת משותפת - מציע שתעזבו את המונח משמורת משותפת ותתמקד בזמן ההורות שלך עם הילד. \אין כל בעיה שמשמורת תהיה אצל האישה עם חלוקת זמן שווה. תאמין לי או לא - אין שום משמעות למונח משמורת.