מנהל הפורום שלומי באשי - משרד עורכי דין
מזונות ואיזון משאבים
שלומי שלום רב, אני עצמאי והכנסתי נטו 5,000 ש"ח. רעייתי שכירה והכנסתה נטו 15,000 ש"ח. רעייתי סובלת ממחלת ה-ms, אך חשוב לציין שמאז גילוי המחלה לפני כ-10 שנים שכרה הוכפל (כלומר: השתכרותה בפועל לא נפגעה, להיפך) אני, במהלך 5 השנים שבהם אני עצמאי, כמעט ולא השתנתה הכנסתי. רציתי בבקשה לשאול אותך: 1. מהו גובה המזונות (בערך) שבית משפט לענייני משפחה צפוי לפסוק לי? 2. האם לאור מחלתה של אישתי ייתכן שבית המשפט יפסוק איזון משאבים שאינו שיוויוני (לטובתה של אישתי)? חשוב לציין בהקשר זה שסך החסכונות הפנסיוניים של אישתי גבוה משמעותית משלי (פי 10 בערך). מודה לך מראש על עזרתך, דב
שלום דב, אנא ראה את שאלתך לעניין המזונות - כיצד עלי לענות אם איני יודע כמה ילדים יש לכם ? אני שב וחוזר לכל השואלים בפורום - אנא תנו כמה שיותר פרטים כדי לקבל תשובה הכי מדוייקת שאפר. אני אתייחס לשאלתך השנייה. - בנתונים שציינת אני חייב לאמר שתשובתי היא לא. איני רואה כאן סיבה לחלוקה לא שוויונית ואסביר - נושא השכר החודשי השוטף אינו עומד לחלוקה אלא רק הכספים שנצברו. שאלת את השאלה הזו כי ייתכן ומקנן בך חשש שכושר עבודתה של אשתך יפגע כצוצאה מהמחלה. את זה ניתן לפתור על ידי ביטוח מתאים, קיצבה מתאימה מביטוח לאומי ואין כל קשר לזכויות קניניות אותם צברתם במהלך הנישואין. יחד עם זאת - אני בהחלט חושב כי בהתאם לנסיבות אפשר לערוך הסכם גירושין כולל אשר יביא בחשבון את מכלול הדבראים - קרי פערי ההשתכרות בינכם, מחלתה של האישה ודמי המזונות.