מנהל הפורום שלומי באשי - משרד עורכי דין
תשלום דמי מזונות - פירוט
שלום , אני מביא לפניכם את עובדות סיפור החיים שלי : אני בן 30 , נמצא בקשר רומנטי עם אישה ב3 שנים האחרונות , מתוכן 8 חודשים פרודים. לא גרנו מעולם תחת קורת גג אחת ,פרט לחודש האחרון שעברתי לגור איתה ביחידת דיור שנמצא בבית הוריה. אין לנו רכוש משותף כלשהוא. לפני 4 חודשים גיליתי שהיא בהריון. בתחילה , היא רצתה לעשות הפלה ,אך חזרה בה מתוך לחץ של אבא שלה שלא לעשות הפלה. ניסיתי לעשות הכל ולהתפשר על מנת לתקן את היחסים ביננו,אבל זה פשוט לא הולך....מופעלים עליי לחצים עצומים מצידה ומצד אבא שלה להתחתן. אני לא מרגיש שלם להתחתן עימה עקב אירועים שקרו עימה בעבר -תפסתי אותה על שקרים ,איומים כלפיי להרוס לי את החיים , איומים על המשפחה שלי וכו'. *אני מרוויח משכורת ברוטו של 13,500 ש"ח. *היא מרוויחה משכורת ברוטו של 8,300 ש"ח. *איו ברשותי חסכונות. *אין לה הוצאות על היחידת דיור שלה ,היא לא משלמת להוריה הוצאות כמו חשמל ,מים, ארנונה ומנם עקב סיכום עם אביה בעניין זה. *היא מציבה לי כתנאי לזה שאני יראה את הילד/ה שעתיד להגיע , לזה שאתחתן איתה ,מבחינתה אפילו ברבנות... אני לא רוצה להתחתן איתה ,נקודה ומתכוון ללכת ולשכור דירה ולחיות את חיי בנפרד ממנה, כי כבר מאסתי בהתנהלות הכוחנית שלה ושל אביה. הצעתי לה ללכת לטיפול זוגי, אך גם לזה היא סירבה. מה עליי לעשות במקרה זה ? ועוד פרט חשוב -מהו גובה המזונות המשוער שאותו אצטרך לשלם ?? תודה רבה .
שלום ניר, תרשה לי להתחיל לענות לך לא כעורך דין אלא כאדם לאדם. ניכר כי כתבת מדם ליבך. אני מציע לך ללכת אחר ליבך ובשום אופן לא לעשות את הצעד הזה של להינשא מתוך לחץ ואיומים. אם מאיימים עליך ומתנים את הקשר עם הילד בעתיד - אז בבקשה תקליט את האיומים הללו ותכין לעצמך הוכחות לשלב הבא שיגיע. עשית טעות וכנראה שאתה תצטרך לקבל עליה אחריות לכל החיים. - זה עדיין לא אומר שאתה צריך להרוס לעצמך את כל החיים. מגיע לך להינשא מתוך אהבה ורצון חופשי וכך תעשה. לגבי חובתך כאב - זו קיימת לכל ימי חייך - אתה בהחלט תוכל לעמוד בתשלומי מזונות לילד שיגיעו אולי בתחילה לאיזור ה 3,000 ש"ח לחודש ואחר כך ירדו לאיזור ה 2,500 ש"ח. אתה כמובן תוכל לקבל את זכויותיך על הילד ברמת זכויות ביקור והסדרי ראייה. אם לא יתנו לך אז החומר שאתה מכין כעת יעזור לך בעתיד במאבק המשפטי כדי להוכיח את טענותיך וייתכן כי במצב שכזה יהיה ניתן לקנוס את האם בסנקציות כאלו או אחרות על מנת לאפשר לך את זכויותיך על הילד. כך או אחרת - עשית טעות - אל תעשה עוד אחת.