משפטי– זאפ

מנהלי הפורום

שלומי באשי - משרד עורכי דין

שלומי באשי - משרד עורכי דין

עו"ד שלומי באשי הינו בעל ניסיון של למעלה מ 20 שנים בתחום דיני המשפחה הכולל הופעות בבתי המשפט לענייני משפחה ובתי הדין הרבניים והוא מכהן זו השנה השביעית ברציפות כיו"ר הועדה לענייני משפחה בלשכת עורכי הדין מחוז תל אביב והמרכז. עו"ד באשי עורך השתלמויות מקצועיות והרצאות בתחום דיני המשפחה לציבור עורכי הדין ומרכז את תחום דיני המשפחה בלשכת עורכי הדין מחוז תל אביב והמרכז עבור ציבור עורכי הדין.

קביעת פגישה
חזרה לפורום

מקרה מסובך

מיכ
מיכל

שלום. אני ובעלי נשואים קרוב לשנה. לפני כחודש נודע לבעלי כי יש לו ילדה ממשהיא שהיה איתה בעבר. הילדה היום בת שנה והאם הסתירה זאת עד עכשיו. הדבר משפיע על נישואינו. האם היא יכולה לדרוש מזונות?

RE:
שלו
שלומי באשי

שלום מיכל, המקרה אולי מסובך נפשית אבל ממש לא מסובך משפטית. ככל שהוא מכיר בילדה ו/או ידרוש, כפי שבהחלט זכאי לדרוש, בדיקת אבהות, ויוכרז שהוא האב אזי יש לו חובת מזונות (ולא רק חובת מזונות אלא חובת אבהות) כלפי הילדה ככל אב ללא כל קשר להיותו נשוי או רווק. האם לא תוכל לתבוע מזונות לפני שתתבע אבהות. רק מרגע שהוא יוכרז כאבי הילדה - תקום חובת ועילת המזונות.