בני

סיכון בעיסקה לרכישת דירה

שלום , אני בעז"ה רוצה לקנות דירה , על הדירה יש משכנתא של 450000 , המוכר רוצה את התשלום הראשון בחתימה (ההון שלי ) בערך 280000 הוא יקבל לחשבון שלו ואת יתרת התשלום (המשכנתא שאני יקבל) ילך לכיסוי המשכנתא , המוכר מתעקש שככה זה ילך ברגע החתימה יהיה לי הערת אזהרה לטובתי על הנכס . השאלה האם יש לי סיכון בעיסקה כזו , האם אני יכול להפסיד את כספי ?

הדס קריספי לוין, עו"ד

בד"כ בחתימת הסכם מכר נהוג לתת הון עצמי של 10-20%משווי הנכס, סכום זה מנותב לידי ב"כ המוכר עד לרישום הערת אזהרה בגין התחייבות לעשיית עסקה עם הרוכש. יש לדרוש לקבל מהמוכר מכתב כוונות או מכתב יתרות עדכני מהבנק למועד החתימה על ההסכם, על מנת לוודא שגובה המשכנתא אינו עולה על התשלום שנותר לתשלום. ככל שהסכום שנותר לכיסי המשכנתא הנו גבוה מאוד יש להקטין באופן יחסי את התשלום שניתן בחתימה. התשלום השני יהיה בד"כ כיסוי של המשכנתא, וינותב ישירות לבנק (לא לידי המוכר) - בכפוף למכתב הכוונות. כמובן שככל שניתן, כדאי להותיר סכום גדול ככל שניתן כתשלום אחרון בכפוף למועד מסירת המפתח. בהצלחה, הדס

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משכנתא