ירון

זיוף ראיה בתביעה קטנה

הגשתי תביעה קטנה נגד בעל עסק שלא שילם עבור עבודה. הנתבע צירף לכתב ההגנה מכתב שהוא שלח אלי בעבר, כראיה לתלונותיו. רק יש בעיה אחת. אני שמרתי את המכתב המקורי שהוא שלח בזמנו והמכתב שהוא מצרף עכשיו לכתב ההגנה שונה מעט ויש בו תיקונים ושינויים. כמו כן, ברור שהיה לו את העותק המקורי מולו והא בחר במודע לשנות. השינויים האלה לא קריטים (או שלפחות אני עוד לא עליתי על הסיבה שהוא עשה את זה). אבל בכל זאת, נעשה פה דבר שלא יעשה: זיוף ראיות. שמעתי שזו עבירה בנסיבות מחמירות. השאלה: איך להתייחס לזה והאם להציג זאת בפתח הדיון ולעשות מזה סיפור?

עו"ד גיל ורגון

הי ירון, כתבת שהשינויים לא קריטיים ועלייך לזכור שעלייך לנצח את התיק ולא להוציא צד כזה או אחר שקרן. אני מזמין אותך לקרוא מאמר באתר שלי שנקרא "איך לנהל תביעה אזרחית". בפועל אתה יכול לנצל את השינויים שהוא ערך במסגרת החקירה שאתה תנהל אבל זכור שחשוב להוכיח את התביעה ולא להוכיח שהנתבע שקרן לגבי משהו שלא רלוונטי ישירות לתביעה בהצלחה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תביעות כספיות