ירון

תימלול הקלטות

אני מעוניין להציג תימלול שיחות בתיק שנידון בתביעות קטנות. 1. האם עלי לתת את מלאכת התמלול לגוף חיצוני אובייקטיבי? 2. האם אותו גוף צריך להחזיק בתעודה כדי שחתימתו תהיה קבילה בבית משפט? 3. אם אגיש תמלול שהכנתי בעצמי, מה הסיכויים שהשופט לא יקבל אותו ולא יסכים להאזין להקלטות (10-25 דקות)?

עו"ד גיל ורגון

הי ירון הסבירות שהשופט יאזין ל 20 דקות הקלטה - מאוד נמוכה. לכן מוצע לתמלל ולהעביר לשופט רק את הקטעים הרלוונטים מודגשים בתוך התמלול. על התמלול להעשות כתמלול רציני במכון עם תעודה ועלייך להביא העתקים גם מההקלטה עצמה.

ירון

תודה, גיל, אתה מסייע לי רבות. מישהו אמר לי שצריך להגיש את ההקלטות כראיה, בצורה מסודרת, הרבה לפני הדיון. אני חשבתי שאוכל להגיש את ההקלטות בדיון עצמו, ומקסימום השופט יקבע דיון נוסף. 1. האם אתה מצטרף לדעה הזו? 2. כמה זמן לפני הדיון מותר להגיש ראיה, ובאיזה פורמט לעשות את זה, דיסק רגיל? 3. האם בית המשפט מחוייב להעביר את הראיות לעיון הצד השני לפני תחילת הדיון? הדיון שלי ממש בקרוב... 4. לגבי התימלול. האם עלי למסור את התמלול לגורם עם הסמכה או תעודה מיוחדת, אחרת זה לא יתקבל בעין יפה בביהמ"ש?

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תביעות כספיות