שירן שחף

תביעה כספית - תשלום חוב

שלום אני בעלים של חברה בע"מ (בית תכנה) ולפני כמעט שנתיים התחלנו לספק שירותי פיתוח עבור חברה בע"מ אשר נמצאת בארה"ב אך התשלום אלינו עבר דרך חשבון בנק בישראל דרך מנהל בכיר בחברה שהוא מורשה עסקים של החברה והוא גר ועובד מישראל. את העובדה אנחנו ניהלנו והמתכנתים בפרויקט הספציפי הזה היו שייכים לחברה צד ג' איתם היינו בשת"פ. לאחר שהחברה בארה"ב ביצעה צעד לא מוסרי - פנתה לאותם מתכנתים בהצעה לעבוד איתם ישירות ולייתר אותנו, סיימנו את העובדה מולם (לצערי לא הספקנו עד אותו שלב להחתים אותם על הסכם אי תחרות). היו התכתבויות רבות והייתה מחלוקת (שנמשכה כשנה לערך) לגבי הסכום שמגיע לנו עד לשלב בו סיימנו להעניק להם את שירותינו אך לבסוף הגענו לפשרה לגבי גובה החוב וחתמנו על הסכם בעניין זה. החברה התחייבה להעביר לנו את התמורה המגיעה לנו בהתאם לכתוב בהסדר (תוך 30 יום). עברו מספר חודשים מאז ולא זכינו לקבל את הכסף.. (כמעט שנתיים מאז שנוצר החוב). שלחנו אינספור מכתבים ואזהרות טרם נקיטת הליך משפטי. אציין - לא נחתם חוזה טרם תחילת העבודה אך ישנן התכתבויות במייל אשר מסמכות ומביאות את כוונת הצדדים וסיכום תנאי ההתקשרות. כאמור, החברה יושבת בארה"ב אך יש מורשה עסקים בארץ - האם ניתן להמציא לו את כתב התביעה ובכך תהיה זו המצאה כדין ? בנוסף, האם ניתן לתבוע את החברה וגם את המנכ"ל שלה ואת אותו מורשה עסקים ? (הכסף שכן הועבר אלינו בחודשים הראשנים הועבר דרך חשבון הבנק של אותו מורשה עסקים בארץ) האם יכול שבימ"ש יבצע הרמת מסך במקרה כזה? משום שנדמה שהם מנסים להתחמק זמן רב מידי! קצת חשוד... תודה

גיא סגלוביץ', עו"ד

שלום, כל השאלות שלך נכונות, במקרה כזה, בו אתה רוצה לקדם תביעה וככל שניתן להרחיב את הנתבעים ולהביא את הסכסוך לבירור בארץ, לשם צריך לכוון. אך לצערי המקרה מורכב מידי לתשובה קצרה. שאלה מעניינת נוגעת להזמנת עבודה מחברה שמנהלי בארץ, אך רשומה בארה"ב ופועלת באינטרנט. תצטרך לגשת לעורך דין עם מלוא המסמכים ולקבל ייעוץ נקודתי. המטרה נכונה יש לנסות להביא את התיק לדיון בישראל זה יחסוך כספים רבים. אך מאידך היום ניתן כבר לנהל גם תיקים בארה"ב במידה והסכום מצדיק את זה ובמקרים מסויימים זה אף נכון יותר. בהצלחה, גיא

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תביעות כספיות