מיכאל הרצל

חוות דעת למקרה, דרישת תשלומי פנסיה ששולמו בטעות ,לאחר פטירה

שלום אבי היה עובד מועצה והייתה לו פנסיה תקציבית לאחר מותו אימי המשיכה לקבל את הפנסיה במלואה לחן הבנק שלה לאחר מותה המועצה המשיכה להעביר את הפנסיה בטעות לבנק שלה למרות שאני אישית הודעתי להם טלפונית על פטירתה ואני אישית ,הדבקתי מודעת אבל בלוח המודעות של המועצה ומחוצה לה כיום לאחר גילוי הטעות בעקבות שיחה יזומה ונוספת שלי עם המרכזנית , הם מבקשים באמצעות עורך דין את הכסף בחזרה הכסף חולק לאחר צו ירושה בין היורשים אין מחלוקת בינינו שצריך להחזיר את הכסף שהוא כספי ציבור אולם לי אישית אין אפשרות להחזיר את הסכום של כ 60 אלף שח בתשלום אחד מאחר והשתמשתי בו ויש לי גם התחייבויות עתידיות רבות. בשיחה טלפונית עם עורכת הדין, הצעתי לעורכת הדין המייצגת, פריסה ל 25 תשלומים שבהם אני מסוגל לעמוד לדעתי אם כי בקושירב ... ובנוסף תשלום ראשוני וחד פעמי של 10,000 שח ניראה לי שלא מקובל עליהם והם מבקשים לפרוס לתקופה יותר קצרה ,מה שאומר תשלומים יותר גדולים ובמידה ולא: ייתכן שילכו לתביעה שאלתי : 1.מה מצבי אם וכאשר יחליטו ללכת לערכאות [ דרך שאני לא שש אליה 2.האם יכולים לחייב אותי לשלם סכומים שלא ביכולתי [ אני פנסיונר ללא פנסיה ומובטל זה זמן רב ] 3.עצתך ?,הערכת סיכויים ? רעיון אחר לישוב ... * ברצוני להדגיש ולציין שהטעות חלה מצידם ולא באשמתנו ,היורשים אני הוא זה שהודיע להם שוב שאימי ניפטרה בתודה מראש להתייחסותך ולעצתך מיכאל .ה

עו"ד גיא סגלוביץ'

שלום, בתוך פסקה קטנה הכנסתה עולם ומלואו. נדמה שאין בינך לבינם כבר מחלוקת, אתה מועניין לשלם את מה שלדעתך התקבל בטעות. מכן שנותר רק לנהל את המו"מ. לזכותך עומדת העובדה שהליך משפטי גם כן ייפרס לאורך זמן, והשאלה מה חלקם באחריות לטעות. אין מספיק פרטים כדי להשיב לשאלות שלך. אכן המסלול שבחרת נראה לי נכון, לנהל מו"מ שיביא לפתרון מחוץ לבית המשפט. ייתכן ועורך דין יוכל לנהל את המו"מ טוב ממך, אבל כמובן שעלותו תווסף להוצאותיך. בהצלחה, גיא

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תביעות כספיות