אבי

תביעה כנגד הרשות המקומית

בעבר קיבלתי רישיון על בניה בגג הבניין בוצעו חריגות וכמו כן בוצע פיצול דירה על החריגות הוצאת רישיון ועל הפיצול דירה עמדתי למשפט הגעתי לעסקת טיעון שילמתי את הקנס והפיצול הדירה הופסק ....אך מה שקורה הוא כיום שלאחר בדיקה בתיק הבניין מתברר שרק כנגדי התקימו ההליכים האלה ולמרות שידעתי זאת בחרתי לא להגיע למשפט ולטעון להגנה מן הצדק אלא להגיע לעסקת טיעון ולשלם את הקנס האם יש מקום לתביעה אזרחית כנגד הרשות ?? בגין הפרת זכויותי כשווה בין שווים ? ובגין אכיפה חד צדדית מצד הרשות טען לי חבר מה שהשכן שלך עבר על החוק ואין העיירה אוכפת זאת זה לא אומר שלך מותר לעבור על החוק ואני מבין את הגיון הדברים אך השאלה האם אין לי כל עילה לתביעה כנגד הרשות? חשוב לציין שבבניני יש עוד 2 דירות שנבנו ללא היתר כלל זאת אומרת בניה על כל גג הבניין וחולקו ליחידות דיור ויש אפשרות בידי להוכיח שהערייה יודעת זאת ... אך מעלימה עיין מה לעשות ?

עו"ד גיל ורגון

אבי שלום, כעקרון על הרשות להפעיל את סמכויותייה באופן שווה וחל עליה איסור לנהוג באי שיוויון. יתר על כן, הפעלת הסמכות מול עבירות של תכנון ובניה היא חובה ולא רשות אבל... כבר נפסק במספר מקרים שבית המשפט לא נוהג להתערב בשיקולי הרשות בנושאים מסוג זה ולמעט מקרים קיצוניים בתי המשפט לא התערבו. אני מתקשה לראות איזה אינטרס כלכלי יש לך במהלך מסוג זה ולדעתי יש פתרונות מועילים אחרים למצב שתארת

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תביעות כספיות