מממ

זקוקה לעצה דחופה בתביעה בסדר דין מקוצר ותביעה שכנגד

שלום רב, האם ניתן להגיש במסגרת הליך של סדר דין מקוצר תביעה שכנגד? רק אציין, כי במידה והיה מדובר לכאורה בתובענה רגילה מן המניין היה מוגש לבטח יחד עם כתב ההגנה כתב תביעה שכנגד בתיק. אציין, כי אני חוששת שבמידה ולכאורה לא תינתן לי רשות להתגונן ותתקבל התביעה המקורית יהיה מעשה בי"ד, כי סה"כ מדובר במקרים קשורים אך אין טעם לטענת קיזוז, כי לכאורה הנזקים גדולים מהחוב הנתבע במקור. לפיכך, מה ביכולתי לעשות כדי להבטיח כדי שהתביעה שכנגד בכל זאת תתברר? האם ניתן וכדאי להגיש תביעה נפרדת באותו בימ"ש ולחכות (הרי לבטח ההליכים יאוחדו, האם זה מיותר?אפשרי?מומלץ?)? האם לחילופין, הדבר הנכון זה אולי להעלות את הדברים בבקשת רשות להתגונן ולחכות למתן הגנה מבימ"ש בתביעה המקורית גם על סמך מכלול הטענות ואז להגיש כתב תביעה שכנגד יחד עם כתב ההגנה שאושר בשל התגובה לרשות להתגונן וככה להציג ראשית ראיה? האם אצטרך בכל מקרה רשות מבימ"ש לקבל אישור להגיש כתב התביעה שכנגד לאחר שהרשות להתגונן התקבלה בהליך זה? האם הרשות ניתנת בלי בעיה ע"י בימ"ש או שזה רק במשורה ואם כן אז אין מנוס מתביעה נפרדת כדי שהעניין יידון בכל מקרה ומקסימום יאוחדו התיקים בערכאה המקורית או שלפחות התביעה הנפרדת תידון ותישמר הזכות להמשך ניהול ההליך? מה דעתך? מה ההליך הנכון ואיך לבצע את הדבר בצורה הכי טובה כדין? תודה, מממ

עו"ד גיל ורגון

שלום מ.מ.מ כעקרון עם הגשת בקשת רשות להן לא ניתן להגיש תביעה שכנגד שכן טרם קבע בית המשפט כי קיימת לנתבע הגנה בתביעה. אולם קיימים מנגנונים משפטיים רבית על מנת להביא את המחלוקת והתביעה שכנגד או תוכנה אל בית המשפט. עלייך להביא את המקרה בפני עורך דין המתמחה בתחום ולהתייעץ עימו.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תביעות כספיות