נננננננ

שאלה דחופה בהוצל"פ, בנקים ושיקים ותביעה כספית

שלום רב, בגין פעולה מסוימת ניתן ע"י אדם מספר שיקים למספר גופים לחברה ומנהליה איתם התקשר בעסקה, שיקים אשר חלקם מעותדים לתקופה ארוכה. בסופו של יום בגין ניסיון עוקץ לכאורה, התברר לאותו אדם כי השיקים שנתן הוסבו ונמצאים בידי גופים שונים הדורשים את תמורתם וזאת על אף כי השירות הראשוני שהוזמן במישרין לא ניתן לו כלל ואף לא יקבל דבר בעתיד כדבר שאין לגביו עוררין, כאשר הגוף איתו בוצעה ההתקשרות לא ניתן לאתרו ו/או מנהליו ואין עם מי לדבר. אותו אדם נמצא בבעיה, כי את השיקים לא ניתן לאסוף מאותם גורמים שלא ממש מעניין אותם מה שקרה ואין לו שום סיג ושיח עימם ו/או חובות עבר או בכלל, כאשר את החברה ומנהליה לא ניתן לאתר ו/או לקבל השבה ו/או פיתרון ראוי לבעיה מצידם, כאשר מנגד כאמור שאר הגורמים להם ניתנו השיקים בידי החברה ומנהליה רוצים לממש אותם ולא להשיבם לאותו אדם בגין חובות קיימים של החברה ובעליה. מה ניתן לעשות במצב שכזה?האם הדבר היחיד שנותר בידי אותו אדם לעשות זה לתבוע את החברה ו/או מנהליה בתביעה כספית על ערך השיקים בלבד וההשקעה ו/או כל דבר הוצאה/דרישה אחרת ביניהם לאור העובדה שאסור לבטל המחאות? יובהר, כי אין חשש לאי כיסוי ההמחאות מצד אותו אדם ויכולתו הכלכלית, אך מנגד החברה ומנהליה ככל הנראה נמצאים לכאורה בבעיות כלכליות קשות והשיקים של אותו אדם ממשיכים לרדת ולכן נדרש מענה לסוגיה זו, כאשר אותו אדם נמצא בחוסר אונים מוחלט לכאורה בסיטואציה האמורה מול החברה החייבת ושאר הגורמים המחזיקים בהמחאות. מה ניתן לעשות מול אותם גורמים שקיבלו את אותם שיקים ודורשים תמורתם ומנגד מול החברה ובעליה מבצעי העוקץ לכאורה? תודה רבה

עו"ד גיל ורגון

ננננ שלום, ממה שהבינותי מהודעתך יש צדדי ג' שאוחזים בשטרות שלך שאינם מוגבלים. אני איני עוסק בהוצאה לפועל ודיני שטרות ואני מציע שתפנה בעניין זה ליעוץ מקצועי. בהצלחה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תביעות כספיות