טל

בקשה למתן צו הצהרתי

האם הליך עם בקשה כזו יכול להתקיים ביתר מהירות לפני תחילת הליך תביעה רגיל או שיש לכרוך בקשה כזו לתביעה רגילה? המדובר בסכסוך לגבי מניות

עו"ד גיל ורגון

טל שלום צו הצהרתי הינו סעד ייחודי שיכול לשמש בסיס לתובענה עצמאית. נהוג להגישו במסגרת המרצת פתיחה ואז מדובר בהליך מהיר יותר. יש לבחון האם המחלוקת היא מורכבת או שיחסית העובדות פשוטות ומדובר במחלוקת משפטית שאז המרצת פתיחה היא הליך מתאים ומהיר. יש לבחון את שאלת הסמכות שכן עם עסקינן במניות בחברה ישראלית הסמכות הוא לבתי המשפט המחוזיים. צו הצהרתי הינו סעד ייחודי במובן זה שאם הצד השני לא מעוניין לקיימו - נדרשים הליכים נוספים. נודעת חשיבות רבה לניסוח הסעד המבוקש. בהצלחה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תביעות כספיות