דותן

ייבוא לארץ

שלום, האם כדי לייבא לארץ טלפונים סלולריים מחו"ל באופן פרטי יש צורך ברישיון לכך או שבאישורים מיוחדים? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב הריס

ייבוא מוצרי אלחוט לארץ טעון אישור משרד התקשורת אצל הממונה על אישורי סוג לציוד תקשורת אלחוטי; וכמו כן סביר גם אישור מכון התקנים; ללא הרישוי הנדרש לא ישוחררו הטובין המיובאים מהמכס. לכן מומלץ לבצע תחילה ייבוא מקדים של מספר דוגמאות על מנת לבחון התקיימות דרישות הרישוי ורק לאחר מכן לייבא את מלוא המשלוח. ניתן לקבל שירות בעניין מחברות שילוח העוסקות גם בשחרור מכס והסדרת רישוי. יואב הריס, עו"ד