יובל

הקלות מס בתנאים מסויימים

כמי שבודק את האפשרות של להתחיל להיות ייבואן נעליים לארץ רציתי לדעת האם יש הקלות במס בתנאים מסויימים ואיפה אני יכול לבדוק איזה תקנות חדשות יש בנושא מכס?

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב הריס

יובל שלום, על פי כלל נושא מיסוי טובין ביבוא נשלט על ידי צו תעריף המכס והפטורים ומס קניה על טובין, תשס"ז- 2007, על עדכוניו השונים. טובין שונים, מסווגים על פי פרטיהם, כאשר גם בנעלים ישנה חלוקה לסוגים ושימושים שונים ובהתאם לכך נגזרת חבות המס. פטורים והקלות למיניהם מקורם בהסכמי הסחר של ישראל מול המדינות בהן מיוצר הטובין המיובא כמו אל מול מדינות אירופה על פי תעודת מקור EURO 1, התרת היבוא- כלומר שחרור מטען הנעליים כשיגיע ארצה עשוי להיות מותנה בסוגים שונים באישור מכון התקנים ודרישות אחרות. ההמלצה היא להתייעץ עם חברה לשילוח/ עמיל מכס טרם ביצוע פעולת היבוא ובכל מקרה בשלב ראשוני לייבא מספר דוגמאות בלבד, טרם ייבוא המטען כולו. בברכה, יואב הריס, עו"ד