אלינה

ים או אוויר

הבת שלי לומדת וגרה בחו"ל. האם יש לבצע שילוח דרך הים או דרך האוויר? מה הצורה העדיפה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב הריס

אלינה שלום, מטבע הדברים השילוח דרך האוויר מהיר יותר ויקר יותר מהשילוח דרך הים. על פי המתואר בפנייתך נראה כי המדובר במשלוח של חפצים המיועדים לשהות ממושכת ואשר אין דחיפות מסחרית במשלוחם. על פניו נראה כי העדיף הוא לבצע שילוח באמצעות הים [במכולה כמובן]. בכל מקרה מומלץ להתייעץ עם חברה לשילוח באשר לדרך ההובלה האופטימלית על פי היקף המטען, כמו גם לעניין מסמכים נדרשים על מנת לאפשר שחרור מהיר של המטען מהנמל ואי חבות מכס. בברכה, יואב הריס, עו"ד