גיא

שילוח בינלאומי של רכב יוקרה

שלום, הציעו לי בארה"ב לקנות רכב יוקרה במחיר טוב. זו הזדמנות שלא תחזור. רציתי לשאול כמה יעלה לי שליוח בינלאומי של רכב יוקרה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב הריס

גיא שלום, על פי דין, הרשויות בישראל אינן מתירות יבוא אישי של רכב אשר יובא באמצעות "עוסק", כאשר הנטל לעניין זה מוטל על המיבא. יש לציין כי שתי ועדות שעסקו בנושא, האחרונה שבהן ועדת זליכה, קובעות כי למעשה התחרות היחידה בשוק הרכבים המיובאים היא באמצעות יבוא אישי, ומכאן אחד הנימוקים דווקא להתיר יבוא באמצעות "עוסק" ובאופן מוסדר של תחום זה. אולם הגם שנושא זה מצוי בהליכי הסדרה בחקיקה, עדיין כאמור המצב החוקי התקף כיום הוא איסור יבוא אישי באמצעות "עוסק". בגדול אכן בטווח המחירים של רכבי יוקרה, היבוא האישי, ככל שמתממש ומסתיים בפועל בשחרור הרכב מהנמל ומתן רישיון רכב, אכן נחשב למשתלם ביחס לרכישתו בארץ. עדיין יש לזכור כי המדובר בהשקעה לא מבוטלת המצריכה גם את התיעוד ומסמכי הרכישה וההובלה המתאימים ומומלץ להתייעץ עם חברת שילוח המתמחה בתחום, וכן לקבל ייעוץ משפטי האם הרכישה המיועדת אכן עומדת בתנאי "העדר עוסק" כמתואר לעיל בברכה יואב הריס, עו"ד