ענת

שילוח בינלאומי לסין

שלום , שאלתי לגבי ייצוא תכשיטים לסין (עד 200 דולר) - האם תוכל להפנות אותי ממי ניתן לקבל מידע לגבי תקנות ייבוא בסין, מיסי מכס, רגולציה לגבי מכירת תכשיטים . בתודה מראש, ענת

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב הריס

ענת שלום, נראה מהפנייה כי הגם שלכאורה שווי התכשיטים המיועדים לייצוא אינו עולה על 200 דולר הרי שהכוונה היא לבצע בהם שימוש מסחרי בסין. לשם כך על המייצא להוציא מסמכי ייצוא מקובלים כגון חשבון עסקה באנגלית, פירוט של התכשיטים וסיווגם, וכן תעודות המעידות על איכות -הרכב המתכת כסף/זהב, בתכשיטים. על מנת לעמוד על תנאי שחרור המטען המיועד בסין ולהיערך בהתאם, מומלץ לפנות מראש לחברת שילוח (ישראלית) העוסקת בתחום ואשר יכולה לקבל את המידע הנדרש מעמיל המכס בסין, וללוות את המשלוח מישראל. כמו כן מומלץ כי בשלב ראשון יבוצע משלוח מדגמי לניסיון ורק לאחר מכן- כאשר יתברר כי אכן המשלוח עובר ומשוחרר כשורה בסין, יישלח המשלוח העיקרי. בברכה, יואב הריס, עו"ד