מרב

שילוח מטען אישי (בעיקר רהיטים) לישראל

שלום עו"ד הריס, אני חוזרת לארץ אחרי שהות של תשעה חודשים בגרמניה. האם אצטרך לשלם מכס/מעמ על רהיטים חדשים יחסית שקניתי פה אבל כבר השתמשתי בהם (מדובר בארון בגדים, מיטה, ספה וכו'), אם אשלח אותם לארץ במכולה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב הריס

מרב שלום, על פי חוק מס קניה (טובין ושירותים)תשי"ב, 1952, מוטל מס על יבוא של טובין. הטובין למיניהם מסווגים מכוח הוראות צו תעריף המכס והפטורים ומס קניה על טובין. לפיכך לכאורה כל פריט באשר הוא בין אם רהיט או כל אביזר אחר נכלל בקטגוריה כלשהי הכוללת את שיעור המס החל. בנוסף ישנן אמנות בינלאומיות אשר ישראל צד להן הפוטרות ממס בעת יבוא - כגון פטור " EURO ONE" בגין יבוא של טובין המיוצרים במדינת מקור (באירופה). בכל הקשור למחיר מכוחו מחושב המס לתשלום (באחוזים), קובע סעיף 134 א לפקודת המכס והתקנות שהותקנו מכוחו את מנגנון לחישוב ערך הטובין שנרכשו ואשר מיובאים ביבוא לשימוש פרטי (ולא מסחרי), כאשר הכלל הוא שהערך ייקבע על פי "ערך העסקה". בענייננו אנו, המדובר במוצרים משומשים אשר "ערך העסקה" כפי שנרכשו גבוה מערכם כעת בזמן היבוא, כך שבהחלט ניתן לטעון לבסיס חישוב מופחת משווי הרכישה של הפריטים- אם וככל שעל פי סיווגם הרהיטים והפריטים אכן חבים במס בעת היבוא. מומלץ אפוא לפנות לחברת שילוח ולקבל שירותי עמילות מכס, לצורך שני אלה הבאים: אלף- בחינת הסיווג המתאים של הפריטים והאם הם אכן חבים במס בעת היבוא; כאשר אי חבות במס יכולה לנבוע משיעור אפס או דומה לו במסגרת הסיווג- או קיומו של פטור מכוח הסדר בינלאומי. בית- קביעת ודיווח על שווי הטובין כמשומשים אל מול מנהל המכס ובמסגרת מסמכי היבוא, על מנת שאם וככל שיש חבות מס, בסיס החישוב לא יהא על פי מחיר הרכישה, אלא על פי ערך הטובין כמשומשים. בברכה, יואב הריס, עו"ד