פרידמן

שילוח מסין למערב (דרופ שיפינג)

שלום רב. אני מתכוון לפתוח ליין חדש של בגדים (t-shirts) מאז אחוז כותנה ולמכור אותם דרך חנות וירטואלית באינטרנט. את הרקע האינטרנטי יש לי, אני יודע בדיוק היכן לשווק את האתר ולגרום ללקוחות להזמין את החולצות. עשיתי כל כך הרבה בירורים טלפונים, חיפשתי שעות באינטרנט ולא מצאתי תשובה חד משמעית כיצד אני יוצר הרכב מנצח של שילוח למערב. אני ארכז את השאלות שלי כאן ואשמח אם תענו לי עליהן כי אני ממש אובד עצות. חולצה תעלה בין 17 לעשרים דולר כאשר תהיה אופציה למבצעים מסוימים, כאשר לקוח יוסיף את החולצה \ חולצות לסל הקניות שלו אדע בדיוק את הכתובת שלו וטכנית אוכל לשלוח לו את החולצה, קיימות היום חברות שמתווכות אותך עם חברות סיניות שמיצרות את החולצה וגם קיים שילוח אווירי או ימי שבזכותו אפשר לשלוח את המוצרים. הסיבה שאני רוצה לבצע את כל התהליך בסין היא פשוטה - זה הרבה יותר זול. - נניח ו50 לקוחות הזמינו ביום 50 חולצות, האם קיימת אפשרות לשלוח באותו היום את ההזמנות למפעלים הסיניים שיכינו את החולצות ולמחרת כבר לשלוח אותן למערב ? איך זה עובד בעצם ? - האם מחכים למסה מסוימת של חולצות או משקל מסויים על מנת שיהיה אפשר לשלוח את כל החולצות בתקופה? נגיד פעם בחמישה ימים ? אני מעוניין שהחולצות יגיעו ללקוחות עד 13 ימי עבודה. - אוקיי, החולצות נשלחו למערב, כיצד הן מתפזרות ? הרי אחד יזמין מלונדון, השני מיוטה, השלישי מניו יורק, והרביעי מטורנטו - כיצד זה עובד לאחר שהשילוח מגיע אל היבשה? האם המשלוח שמגיע לתיבות הדואר של המזמין עולה לי כסף? - איך בכלל יודעים שהמוצר הגיע לביתו של הלקוח ? - נניח והכינו לי את החולצות, האם אני פשוט אומר למשלחים להגיע אל המפעל שייצר את החולצות ולעשות ולבצע גם את התהליך הלוגיסטי של האריזות? בקיצור, לכאורה זה נראה פשוט - תבנה חנות וירטואלית, אנשים יאהבו את הסטייל שלך ותמכור בכמויות, אך אני מודע לזה שזה ממש לא ככה, התקשרתי לחברות עמילות מכס, לחברות תיווך בסין, יכול להיות שאני פשוט לא מסביר את עצמי טוב, אבל אני יודע שקיימים שירותים כאלה ואני לא המצאתי את הגלגל, אז מדוע שזה יהיה כל כך מורכב ? כרגע אני לא יודע כמה אמכור, אבל אני חייב לפחות להתחיל מפיילוט בשביל לראות אם המוצר עובד ולהתחיל מקטן ולגדול לאט לאט. האם אתם יודעים עם מי אוכל להתייעץ ? אין לי בעיה לשלם כסף למי שיוכל להסביר לי מא' ועד ת' מה צריך לעשות. אשמח אם תענו על שאלותיי. תודה רבה !

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב הריס

מר פרידמן שלום, מתיאורך עולה כי הפער העיקרי הוא בין הזמנת הלקוח באתר האינטרנט לבין האספקה ליעד בכל רחבי ארצות הברית למשל. לצורך ייצור בסין אליו אתה מכוון, יש צורך בתיאום מראש של דגם, כמות מחיר וכו' אל מול היצרן, כאשר הניסיון מלמד שלא תמיד ההזמנה מראש אכן מיושמת לתוצר הסופי כפי שהוזמן, וקיימות גם איכויות כותנה שונות במחוזות שונים בסין. כמו כן לגבי שילוח בינלאומי שוב יש צורך בהיערכות מראש, כאשר משלוח קטן בהיקפו אמנם ניתן לביצוע אולם בפועל "מחובר" למשלוחים אחרים ולכן לא תמיד תלוי בעצמו, כאשר הובלה ימית למשל, מטיבה, כרוכה גם בשטעונים במספר נמלים ועיכובים ואיחורים שאינם ברי פיצוי. על פניו נראה כי לכאורה, לא מן הנמנע כי סדר הדברים צריך להיות שונה- קודם יצירת מלאי מסוים אותו ניתן לספק על דרך משלוחו המיידי, ולאחר מכן מכירתו באתר האינטרנט ובדרך זו "להתניע את הגלגל". בכל אופן כל נושא ההתנהלות הקשורה לייצור בסין מצריכה התייעצות מצדך עם מומחה לדבר, כמו גם נושא השילוח. באם תהיה מעונין בכך נוכל להפנות אותך למומחה בתחום סין על סמך פנייה אישית. בברכה, יואב הריס, עו"ד

שוהם

שלום פרידמן אני חושב שיש באפשרותי לעזור לך אולי מעט אשמח אם תיצור אתי קשר Shoamcohen@gmail.com