ארז

מעבר דירה מחו"ל לארץ

שלום הבת שלי חוזרת לארץ אחרי שהות של 5 שנים בארה"ב עם משפחתה. הם רוצים לשלוח לארץ את רוב תכולת הדירה שלהם שזה כולל מיטות, ספות, טלויזיות וכו'. האם יש הגבלה על כמות הדברים שנשלחים לארץ והאם ככל ששולחים יותר דברים צריך לשלם יותר מס מה שיביא בסופו של דבר לבדוק אם בכלל כדאי לשלוח לארץ את הכל?

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב הריס

ארז שלום, אני מציע כי תראה את תשובתי מטה במענה ל"שילוח מטען אישי (בעיקר רהיטים) לישראל" שנשאלה על ידי מרב. כאמור שם בכל מקרה מומלץ להתייעץ עם חברת שילוח ועמילות מכס באשר לחבות הצפויה, אם בכלל ואופן הרישום והדיווח של העברת התכולה. כמו כן לגבי קבלת הצעת המחיר להעברת התכולה- אנא וודאו כי אתם מקבלים הצעה שהיא גם על פי נפח וגם על פי משקל -וזאת על מנת למנוע "הפתעות" בעת ההעברה עצמה ,או אז מתברר כי ההצעה שניתנה בנפח אינה תואמת את התכולה במשקל או להפך, על כל הכרוך והנובע מכך. בברכה, יואב הריס, עו"ד