דן

ייבוא

מה ידרשו ממני אם ארצה לייבא לארץ בגדים תחתונים? כלומר הלבשה תחתונה

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב הריס

דן שלום, כמפורט בתשובות מטה, מכוח הוראות מס קניה מוטל מס על יבוא של טובין. הטובין עצמם, מסווגים מכוח הוראות צו תעריף המכס ופטורים ומס קניה על טובין, ועל פי סיווגים אלה נקבע שיעור המס. כמו גם ישנם פטורים למינהם מכוח אמנות בינלאומיות- כגון ייבוא טובין המיוצרים באירופה כמדינת מקור (1 EURO). לפיכך, שיעור המס שיוטל על יבוא טובין שהם בגדים, תלוי באופן תיאורם ותכונותיהם ומכאן סיווגם והמס החל, ככל שחל, על הסיווג. מידע ראשוני באשר לכך ניתן למצוא למשל באתר התמ"ת כאמור מטה- ראה תשובת אופיר ביאנקו "איפה אפשר למצוא פרטים על צו יבוא חופשי". אגב נכון לכעת, אופציית בירור סיוג הטובין נמצאת "תחת תחזוקה". בכל מקרה, אם וככל שתחליט להתקדם לקראת עיסקת יבוא, בכל הקשור לסיווג והליך היבוא מיועץ להתייעץ עם עמיל מכס וחברה לשילוח הבקיאים ביבוא טובין. בברכה, יואב הריס, עו"ד