עידית

ייבוא מאירופה

אני רוצה לייבא בגדים מאירופה. איך אני שולחת אותם לארץ בדרך הבטוחה ומבלי לשלם מיסים מיותרים?

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב הריס

עידית שלום, כמפורט במענה לשאלת מרב- "שילוח מטען אישי (בעיקר רהיטים"), לכאורה כל יבוא טובין מחויב במס -על פי חוק מס קניה + הוראות צו תעריף המכס והפטורים ומס קניה על טובין. מכיוון שבבגדים מאירופה מדובר, באם אכן מיוצרים שם, יכול ויחול פטור מסוג "אירו 1". בפנייתך לא ציינת האם היבוא הוא אישי או מסחרי, וגם לכך יש כמובןה השלכה. באשר לעלות השילוח עצמו (היינו ההובלה), יצוין כי גם כמות בגדים פחותה מתכולת מכולה, ניתן לייבא אותה באמצעות חברת שילוח על דרך האחדה -ובכך לחסוך עלוית הובלה אווירית/תעריף מכולה מלא. בכל מקרה, לשני המקרים- מסוי ועמילות מכס והשילוח עצמו, מומלץ להתייעץ עם חברה לשילוח העוסקת במתן שירותים אלו בתחום ייבוא הבגדים. בברכה, יואב הריס, עו"ד