אריאלה

לקראת מעבר לצרפת

אנחנו מתכננים לסוע בקיץ לצרפת למשך שנתיים מטעם העבודה של בעלי. האם תוכל לתת לי דגשים של מה חשוב לוודא ולחתום עם חברת השילוח שנבחר?

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב הריס

אריאלח שלום, יש לוודא את היקף השילוח שניתן- מאיזו נקודת מוצא ועד לאיזה יעד- כלומר כולל הובלות יבשתיות למיניהן. שיטת התמחור- האם על פי משקל או נפח. עוד יש להסדיר נושא עמילות מכס היינו מתן ההצהרות המתאימות והמסמכים שיאפשרו התרת הטובין בצרפת לשימוש אישי וללא תשלום מסים. חשוב לזכור כי במהות העניין חברת שילוח עוסקת בתיאום הובלות אותן מבצעים אחרים, ולכן יש לברר מראש כיצד ולטובת מי מונפקים שטרי המטען. עוד כמובן יש להסדיר ביטוח הטובין המובלים, בערכי כינון (היינו שיאפשרו רכישת חדש במקרה נזק), שכן חבות מובילים ומשלחים, מטיבה היא מצומצמת, ואינה מכסה כל נזק אפשרי למטען. בברכה, יואב הריס, עו"ד