אלכס

העברה לחו"ל

אני צריך לשלוח כמות גדולה של תרופות לקרוב משפחה שגר בחו"ל ואין לו אפשרות להשיג בארץ שלו. איך אפשר לעשות את זה מבלי שהתרופות יפגעו?

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב הריס

אלכס שלום, השילוח הנכון הוא זה שנעשה על פי האריזה הנכונה (יובש/ קירור) ושיטת ההובלה המתאימה (יבשתית/ים-אוויר/יבשתית). אלה גם אלה נגזרות מטיב התרופות עצמן, תנאי אכסון, תוקף, כמו גם היעד הסופי ומיקומו. עוד יש לקחת בחשבון את עריכת מסמכי ההובלה המתאימים ובהם, משמדובר בתרופות, אישורים נדרשים מטעם יצרן/משרד הבריאות וכו, אשר יעמדו בתנאי מדינת היעד. עצתי כי תפנה לייעוץ אצל חברת שילוח בעלת נסיון בתחום, הן לעניין שיטת האריזה והובלה כאמור, והן לעניין התרת המטען במדינת היעד על בסיס המסמכים הנדרשים כאמור. בברכה, יואב הריס, עו"ד