גיא

אישור ממשרד הבריאות

שלום חזרתי מסין ואני רוצה להתחיל לייבא לארץ סוג של רוטב שנמכר שם בחנויות. השאלה אם משרד הבריאות אמור לאשר לי לפני או רק אחרי שהם יראו את הכמויות?

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב הריס

גיא שלום, יבוא מזון לישראל מצריך אישור שירות המזון הארצי במשרד הבריאות, וכולל הליך מקדמי של קבלת רישום יבואן ואישור מוקדם ליבוא. הבדיקה עצמה מבוצעת עם הגעת מטען המזון ארצה (בנמל). מומלץ לבצע ייבוא מקדים מקדים ראשוני של מספר דוגמאות טרם ביצוע המשלוח העיקרי, וכן להתייעץ עם חברת שילוח המתמחה בעניין כולל התרת מטעני מזון מהמכס. בברכה, יואב הריס, עו"ד