רובי

אפשרות לקצר שילוח בינ"ל

שלום לעו"ד הריס, אני צריך להעביר משלוח גדול לאוסטרליה. יש בו דברים שבירים. מהי הדרך הטובה ביותר לקצר את זמן השילוח ואיך?

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב הריס

רובי שלום, לכאורה משלוחים גדולים עדיף ויעיל לשלח אותם בהובלה ימית שהיא זולה יותר. בעניין האמור, לנוכח היות המטען רגיש כמו גם היעד המרוחק, יש לשקול הובלה אווירית- בכפוף לכך שהמטען פיזית אינו גדול מדי. לצורך כך במסגרת תכנון השילוח יש לוודא הן את התאמת המטוס להכלת המטען, כמו גם שרשרת ההובלה, ובכלל זה האם ההובלה המיועדת תהא ישירה או כפופה ל"שטעונים" היינו העברת המטען בין כלי אחד לשני. מומלץ להתייעץ עם חברת שילוח בעלת ניסיון בשילוח הטובין מהסוג האמור, ובכלל זה למתן שירותי אריזה נאותים. כמו כן ישנו הכרח לבטח את המטען ולוודא כי האריזה תבוצע באופן נאות ותקין, על מנת שיהא תוקף לכיסוי הביטוחי (אי אריזה נאותה של המטען היא חריג המאפשר לחברת ביטוח שלא להעמיד את הכיסוי הביטוחי). בברכה, יואב הריס, עו"ד