מרק

ייבוא נורות LED מסין

שלום רב, ברצוני לייבא נורות LED מסין אלו נורות יחסית יקרות ובעלות נפח גדול יחסית למשקלן. מדובר ביבוא ראשוני (לאחר שקיבלתי דוגמאות)מבירור עם מכון התקנים מדובר בתל"ח (תקן לא חל) ולמיטב הבנתי אין הגבלות נוספות פרט למע"מ ומכס. מדובר במשלוח במשקל של סביב 50 ק"ג. 1) מה המשלוח המועדף לסחורה זו והאם אוכל לקבל הערכת מחיר? 2) האם עליי לבקש מהיצרן בסין לדאוג למשלוח? 3) האם רצוי או חובה להיעזר בעמיל מכס? 4)כרגע אינני חברה בע"מ או עוסק האם ישנה בעיה לקבל משלוח זה כאדם פרטי (למעט החזרי מע"מ) האם ישנה העדפה להפוך לחברה בע"מ על עוסק פטור (כרגע מדובר במחזור מכירות קטן) 5)אשמח למידע נוסף שעליי לקחת בחשבון.. תודה רבה, מרק

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב הריס

מרק שלום, הברירה בין שילוח אווירי לימי של המטען, הנה תלוייה בעלות, כמו גם בטיב המטען- והאם יהיה עמיד לתלאות מסע יבשתי-ימי- סין -ישראל. בכל מקרה, בהתחשב במשקל המטען והיקפו, באם אינו ממלא תכולת מכולה, ניתן לייבא אותו בהאחדה עם מטענים אחרים, באמצעות חברת שילוח. הערכת מחיר תתקבל מחברות השילוח העוסקות בתחום. באם היצרן בסין יאלץ לדאוג לשילוח הדבר יבוא לידי ביטוי במחיר הרכישה. יחד עם זאת "דאגה לשילוח" אין משמעותה בהכרח כי מסירת הנורות הנרכשות תהא לידך בישראל- לעניין מקום מסירת המטען חלים סעיפי ה- incoterms ועל פי רוב ספקים סינים מוכרים בתנאי ex-works - היינו מבחינתו, הספק הסיני, מוסר את הטובין הנרכשים בחצר המפעל, וההובלה הנה על אחריות הרוכש. מומלץ להתייעץ עם חברת שילוח ועמיל מכס הבקיאים בתחום. כמו כן מומלץ לדאוג לביטוח המטען, ובכל מקרה לשלוח בתחילה כמות קטנה-דוגמאות בלבד לצורך "בדיקת התהליך" ורק לאחר מכן, משנחזה כי הליך היבוא וההתרה (שחרור ממכס) אכן תקין וחלק, לייבא את המטען עצמו. כמדומני כל עסקה מחויבת בתשלום מע"מ ובהנפקת חשבונית, כאשר העוסק עצמו יכול להיות האדם הפרטי- על פי תעודת הזהות, או חברה על פי מספר ח.פ., במקרים המתאימים לכך מבחינת היקף פעילות, רשויות מע"מ מכירות ב"עוסק פטור" אולם כשמו כן מראש הוא נחשב "כעוסק" ונרשם כך במע"מ. בברכה, יואב הריס, עו"ד

ליאת

שלום מר יואב, במידה ואני עסק מורשה של מוצרים מסוימים וכעת אני רוצה להרחיב את עסקיי גם בתחום הייבוא , אני יכולה להביא סחורות קטנות כמו שמביאים בפרטי מחו"ל? או בגלל שאני עסק מורשה התהליך צריך להיות שונה ? מאיזה נקודה ביבוא נדרש להביא עמיל מכס? בברכה.. ליאת