נירית

משלוח של טלפונים בדואר מחו"ל

אני אמורה לקבל 4 מכשירי אייפון בדואר שקרוב משפחה ישלח לי מחו"ל והטלפונים מיועדים למשפחה שלי בלבד ולא למכירה. הוא עוד לא שלח את הטלפונים אבל מס' אנשים אמרו לי שאם הוא ישלח את הטלפונים אני לא אקבל אותם כי יחשבו שזה לצורך מכירה?? מה אני צריכה לעשות כדי להבהיר שזה לצורך שימוש פרטי בלבד?

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב הריס

נירית שלום, על פי צו יבוא חופשי סעיף 2 (ג) (1), ניתן לייבא טובין מהסוגים המפורטים בתוספת, גם ללא הצגת רשיון יבוא או עמידה בתנאים למיניהם, "אם הוכח לדעתו של המנהל כי הטובין לא יובאו באמצעות עוסק, הם אינם מיועדים לצרכי אספקה, ייצור, או מתן שירותים, והם מיובאים בכמות סבירה לשימושו האישי או המשפחתי של אותו יחיד". לכן, לכאורה ייבוא 4 מכשירים יכול להיחשב כשימוש משפחתי סביר שייחשב כשימוש פרטי. יחד עם זאת, לעצם ייבוא מכשירי טלפון נייד, מוצע לבחון האם לצורך התרת הייבוא לא נדרשים אישורים למיניהם הנובעים מנושא הקצאת תדרים על פי דין. מומלץ אפוא להתייעץ עם עמיל מכס הבקיא בתחום לצורך הדיווח וההתאה הנאותים. בברכה, יואב הריס, עו"ד