רונית

אם מזמינים אוכל (סגור) שהוא ממתקים - שוקולדים מחו"ל צריך אישור ממישהו?

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב הריס

רונית שלום, ככלל יבוא מזון לארץ מצריך רישום מוקדם במשרד הבריאות כיבואן או לחילופין הצהרה על יבוא לצורך צריכה אישית. בנוסף יש צורך לקבל ממשרד הבריאות את האישורים הנדרשים על פי סוג המזון המיובא- "כרגיל" או "מזון רגיש". רשימת המזונות הרגישים כוללת פריטים כגון חלב בשר דגים ומוצריהם, תוספת תזונה, מזונות המיועדים לתינוקות, שימורי מזון, דבש, וכן מוצרי מזון אחרים שעל פי הצהרת היצרן חייבים להישמר בטמפרטורה מבוקרת, מיונז, מוצרי מזון המכילים קפאין, ו"מזון אחר שהחליט עליו מנהל המזון כרגיש". עולה אפוא כי היות המוצר "סגור" אין בה כדי לפטור מהאישורים והנהלים הנדרשים אל מול משרד הבריאות. מומלץ לוודא ולברר מראש מול משרד הבריאות את סוגי ההיתרים הנדרשים, וכן לוודא כי ההיתר שיתבקש אכן תואם לסוג מוצר השוקולד המיובא (כולל תתי סווגים של שוקולד ממולא וכיוצא באלה). בברכה, יואב הריס, עו"ד

נאור

ואם מדובר בכמות שהיא לא למכירה אלא לצריכה אישית שמוזמנת דרך אמזון ואתרים כאלה?