צחי

שילוח מסין לארה"ב והחזרי מע"מ

שלום, אני מעוניין לפתוח חברה בארץ אשר רוכשת מוצרים בסין ומוכרת בארה"ב דרך אמזון. האם בעבור הרכישה, השילוח, ושאר התשלומים אקבל החזר מע"מ/מס כלשהו?

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב הריס

צחי שלום. על פי סעיף 2 לחוק מס ערך מוסף, "על עסקה בישראל ועל יבוא טובין יוטל מס ערך מוסף". על פי סעיף 14 לחוק זה, יראו נכס כנמכר בישראל אם היה בישראל בעת מסירתו או אם יוצא מישראל. ובנכס בלתי מוחשי אם המוכר הוא תושב ישראל. כלומר לכאורה, מכירת טובין שאינה מבוצעת מישראל אינה נחשבת כעסקה בישראל ואינה חבה במע"מ (להבדיל למשל ממכירת זכויות קניין רוחני- לגביהן די בכך שהמוכר הוא ישראלי על מנת להטיל את חבות המע"מ). מכאן שלכאורה העסקה אינה חבה במס. ה"החזרים" לגביהם אתה טוען יכולים היו להיות החזרי מס תשומות- כלומר מע"מ ששולם בגין ההוצאות שהוצאו לפעילות העסק. אולם על פי סעיף 41 לחוק מע"מ, אין לנכות מס על תשומות אלא אם כן הן שימשו לעסקה החייבת במע"מ. מכיוון שלכאורה העסקאות בהן הפעילות תעסוק אינן חייבות במע"מ, נראה כי יהיה קיים קושי לקבל "החזרים" או החזרי מע"מ בגין עסקאות אלו. יחד עם זאת, ככל שהפעילות עצמה -יכול ותהא מסווגת תחת עסקאות הפטור של סעיף 30 לחוק המע"מ- כלומר עסקאות שלכאורה חייבות במס אולם נקבע לגביהן כי שיעורו יהא אפס, ייתכן וניתן יהא לנכות תשומות אל מול עסקאות אלו. ברי כי במסגרת תשובה זו לא ניתן לכסות את מכלול היבטי הנושא ויש צורך לקבל ייעוץ מיסוי כנדרש. תשובה זו אינה מהווה חוות דעת לעניין מיסוי או כל נושא כלשהו. בברכה, יואב הריס, עו"ד