יוסי

יבואן לא מצליח למכור מוצר

מה קורה במקרה שבו ביבוא של מוצר לארץ המחיר הסיטונאי של מוצר הוא למשל 5 ש"ח ואחרי מס הוא 20ש"ח והיבואן לא מצליח למכור את מלאי המוצרים? היבואן צריך לשלם מס או שעל היבואן לשלם רק על מה שהצליח למכור?

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב הריס

יוסי שלום, אם וככל שהיבואן כבר התיר את היבוא כלומר הטובין המיובאים כבר חצו את שער הנמל- לאחר ששולמו המסים החלים עליהם בגין היבוא (מס קניה/מכס וכו'), הרי שכל התנהלות המיסוי היא במסגרת ההתנהלות השוטפת כלומר קיומן של הכנסות/רווחים ושיעור המס בהתאם. כלומר בעת ביצוע פעולת ייבוא יש לקחת בחשבון כי מסי ייבוא לא יוחזרו לאחר התרת הייבוא, וזאת גם אם הטובין אינם נמכרים. יואב הריס, עו"ד