דני

שתי שאלות

שלום רב, 1. תאריך הראיון של בן זוגי נקבע ל- 24.12.2013 אך האשרה של בן זוגי מסתיימת קודם לכן בתאריך ה- 17.12.2013 ( בן זוגי יהיה ללא אשרה במשך 9 ימים). האם הדבר יכול לגרום לתסבוכת כלשהי מול משרד הפנים וביטוח לאומי? 2. אני ובן זוגי (אנחנו זוג חד מיניים) נמצאים בהליך מדורג מאז 2006.בדצמבר השנה (2013) אנו מסיימים 4 שנים בויזת א/5 האם נוכל להגיש בקשה להתאזרחות או רק לתושבות קבע האם התאזרחות אפשרית רק לזוג נשוי? כ"כ בכוונתנו להתחתן בניו יורק במהלך החודש הקרוב? האם תהיה לכך משמעות כלשהי במשרד הפנים? האם עלולים לבקש מאיתנו להתחיל את ההליך המדורג מהתחלה, הפעם כזוג נשוי? האם אזרחות ניתנת גם לזוגות חד מיניים שנשואים? בברכה ותודה, דני

item.Author מנהל הפורום עו"ד דור פנק

שלום רב לשאלתך הראשונה, אין כל מניעה כי בן הזוג ישאר ללא אשרה 9 ימים כשהתור קבוע במחשב משרד הפנים ויש לכם הזמנה להמשך טיפול. לשאלתך השניה, התאזרחות בסוף ההליך המדורג היא רק לבני זוג נשואים (כעבור 5 שנים) לפי נוהל בני זוג נשואים בשונה למי שמטופל לפי "נוהל חיים משותפים" המיועד לבני זוג שאינם נשואים ובני אותו מין שכן מי שאינו נשוי רשאי לאחר 7 שנים להגיש בקשה למתן "תושבות קבע". אם בעתיד תינשאו תוכל לדרוש את רישום הנישואים והענקת אזרחות מכוח הנישואים לבן זוג מאותו המין אך אני בספק רב אם בקשתך תיענה בחיוב, כמובן שעל כל החלטה שאינה סבירה או מפלה ניתן להגיש ערעור, השגה ואף פניה לבית המשפט המוסמך. בהצלחה עו"ד דור פנק

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הפנים