הזמנת חברה מרוסיה לביקור בארץ
שלום רב. אני אזרח ישראל ומתגורר כאן מאז עלייתי מרוסיה לפני כ20 שנה. בחודש אוגוסט הכרתי תיירת מרוסיה במהלך חופשתה כאן ובילינו ביחד שבועיים. בספטמבר ביקרתי אותה במוסקבה למשך שבועיים, ובקרוב היא צפויה להגיע אליי לביקור בן כ-3 שבועות. ניסיתי להבין באינטרנט מה הדבר הנכון שעלינו לעשות כדי להבטיח את כניסתה בשערי ישראל בשלום, אולם כל המידע סותר מאוד. בחלק מהמקורות כתוב כי יש לבצע הזמנה מראש באמצעות משרד הפנים, חלק ממליצים על סמך נסיון אישי להגיד לבקרי הגבול שאנחנו "רק ידידים" וכו'. ציידתי אותה במכתב הזמנה מנוסח היטב, המפרט את הסיפור. כמו כן כתבתי בפירוש במכתב שברור לנו כי היא תיירת ואנו מתחייבים לכך שהיא לא תעבוד בארץ, ותעזוב בהתאם לכרטיס הטיסה שהוזמן. בנוסף יש בידיה מכתב באנגלית מהמעסיק במוסקבה המעיד על כך שהיא עובדת אצלו 5 שנים. האם כדאי לנו להגיד שאנו "בני זוג"? במקרה כזה עלולים לסרב לה כניסה (כי לא הסדרנו מעמד מראש). אולם אדגיש שאין לנו "ניהול חיים משותפים\משק בית", אנחנו מכירים זמן קצר יחסית, ודאי שאנחנו לא מתאימים אפילו קרוב להגדרה של "ידועים בציבור". לכן להבנתי נוהל 5.2.0009 לא רלוונטי לגבינו). מנגד, כן יש קשר רומנטי, בפרט אני רכשתי עבורה את כרטיסי הטיסה (מה שעלול לעורר חשד אצל בקרי הגבול לטעמי), ובכלל זה לא ברור מאליו שאחרי היכרות של חודשיים - מישהו מארח "סתם חבר" ל-3 שבועות. כיצד כדאי לנהוג בתחקור ע"י בקרי הגבול במקרה שלנו? מה כדאי להגיד, על מה לתת דגש, מה להשמיט? האם יש סכנה ממשית שיסרבו את כניסתה (בהינתן הדברים שתיארתי לעיל)? האם יש משהו נוסף שנוכל לעשות בשלב זה, כדי לשפר את הסיכויים שלנו (נניח - ניסוח כלשהו במכתב ההזמנה שלי) ? תודה רבה מראש!
דניס שלום, נראה כי עשית שיעורי בית. אין חובה להזמין אותה טרם ההגעה, אך נוכח העובדות שהיא מגיעה בגפה ושרכשת בעבורה את כרטיסי הטיסה כן עלולה לעורר חשד כי היא מתכננת להשתקע פה באופן לא חוקי. וכן עלולים לסרב את כניסתה. עצם ציודך במכתב הסבר וציודה במכתב מהמעסיק יכולה לסייע. חשוב לציין במכתב את הפרטים שלך, ת.ז, טלפון, כתובת, אם יש לה נכסים בחול או רכב, מומלץ תמיד למבקר בישראל להראות אינדיקציות לכך שיש לו אינטרס לחזור למדינת מוצאו. בכל מקרה מומלץ לומר אמת שאתם בקשר רומנטי אבל כרגע מרכז החיים שלה בחו"ל ואין בכוונתה להשתקע בארץ. אם הקשר יתפתח אולי היא תגיע להתגורר בישראל אבל אז תתבצע הזמנה מסודרת מראש. בברכה, עו"ד יהושע פקס
שאלות נפוצות:
מקס פרפורי
רוני איזנשטיין
פני ה הבר
אמיר נבו