• 10 באוקטובר 2012

    החלפת ויזת עבודה לידועים בציבור לעובד סיני

    שלום,
    יש לי חבר סיני מספר חודשים שהויזת עבודה שלו עומדת להסתיים עוד חודשיים.
    אני יכולה לגשת איתו למשרד הפנים ולשנות לויזה של זוגות למרות שהוא בארץ 6 שנים?
    בכוונתו גם להתגייר אך החוק בארץ מתיר גיור רק אחרי שנתיים של נישואים אזרחיים.
    אם זה אפשרי, אילו מסמכים הוא צריך להביא והאם הוא צריך לטוס פיזית לסין כדי להביא אותם?
    תודה.

    10 באוקטובר 2012
  • 2 בפברואר 2017

    החלפת ויזת עבודה לידועים בציבור לעובד סיני

    אחיינית שלי עובדת בהודו הויזה שאושרה לה , החבר שלה נמצא אף הוא בהודו ומעוניין הויזה עבודה של ידועים בציבור , האם מבצעים הליך כזה בארץ או בהודו , ואם מתבצע בארץ - למי עליהם לפנות לביצוע ההליך ואיזה מסמכים יש להמציא

    2 בפברואר 2017
    • מנהל הפורום יהושע פקס, עורך דין 3 בפברואר 2017

      ויזה לישראל עבור ידועים בציבור כאשר בן הזוג הזר הוא אזרח הודו ובני הזוג נמצאים בהודו

      שלום אילנה, הליך פתיחת תיק חיים משותפים עבור בני זוג ידועים בציבור נעשה מול משרד הפנים, רשות האוכלוסין וההגירה בלשכת משרד הפנים הקרובה למקום המגורים כפי שמופיע בתעודת הזהות. יש רשימה ארוכה של מסמכים שצריכים להגיש. המסמכים החשובים הם תעודת לידה, תעודה המעידה על מצב אישי (רווק, גרוש, נשוי) ותעודת יושר מהמשטרה אשר מוכיחה כי אין עבר פלילי. כל המסמכים שמגיעים מחו"ל צריכים לעבור הליך של אימות של אפוסטיל או חותמת של הקונסוליה הישראלית בהודו. כמו כן, תרגום נוטריוני בישראל לעברית במידת הצורך, בהתאם לשפה. חוץ מזה, צריכים להוכיח חיים משותפים, תמונות, מכתבים, תשלום חשבונות ועוד. אשמח לסייע לאחיינית שלך בהליך הבאת בן הזוג הזר, אזרח הודו, לישראל וקבלת מעמד חוקי בארץ. בברכה, יהושע

      3 בפברואר 2017
  • מנהל הפורום עו"ד דור פנק 11 באוקטובר 2012

    החלפת ויזת עבודה לידועים בציבור לעובד סיני

    שלום רב,
    הלוואי והדברים היו פשוטים כפי שאת מציינת.. לגשת איתו למשרד הפנים ולשנות לויזה של זוגיות..

    באופן עקרוני , ניתן לשנות מעמד מאשרה של עובד זר לאשרה על בסיס הזוגיות (אשרה על בסיס חיים משותפי עם או ללא נישואים) אך מדובר בהליך מדורג ארוך ומורכב , יש להציג בכל שלב בהליך (מידי שנה) הוכחות על מגורים משותפים וקשר זוגי כן ואמיתי ומסמכים רשמיים מאומתים מסין.
    בנוגע למסמכים - אין חובה כי הוא יטוס לחו"ל להביא את המסמכים אלא מיופה כוח יכול להביא את המסמכים עבורו.
    בנוגע לגיור - הליך גיור מוכר הוא הליך ארוך מאוד ויש צורך באישור ועדת חריגים על מנת להתחיל בהליך.

    למידע נוסף אמליץ לך לפנות לייעוץ משפטי פרטני על מנת להמנע מטעויות העלולות להביא אתכם למצב של ביטול אשרתו , דחיית הבקשה והרחקתו מישראל.

    11 באוקטובר 2012
    • 23 באוקטובר 2012

      החלפת ויזת עבודה לידועים בציבור לעובד סיני

      שלום,
      תודה על התשובה.
      הוא משיג את המסמכים מסין שצריך על מנת להקנות מעמד ידועים בציבור. אין בעיה להוכיח כל שנה.
      הבעיה היא שויזת העבודה שלו נגמרת בדצמבר ולכן חייבים להאריך לו את הויזה לפחות עד שיהיו לו את המסמכים. אני אגיש בקשה למשרד הפנים, מחלקת אשרות על מנת לקבל הארכה.
      נשמח לפנות ליעוץ, אך כרגע לא מתאפשר כלכלית..
      תודה רבה.

      23 באוקטובר 2012
שלום, מה השאלה המשפטית שלך?