אחת

תיקון אות בשם הפרטי בדרכון

שלום רב, בעת הוצאת הדרכון לראשונה, כאשר הייתי ילדה, שמי נכתב בצורה מסוימת ששונה מהצורה שבה אני משתמשת כעת ונראית לי נכונה. הבנתי שפרוצדורת התיקון במשרד הפנים היא פשוטה מאוד אבל יש לי שתי שאלות: 1. האם השם המתוקן ייכתב בדרכון הישן או שינפיקו לי דרכון חדש לגמרי? 2. כמה יעלה התהליך, כולל הנפקת הדרכון החדש אם צריך? לא מצאתי תשובות לכך באינטרנט. תודה רבה!

item.Author מנהל הפורום עו"ד דור פנק

בהנחה ומדובר בשינוי שם השם הקודם יופיע בדרכון 7 שנים כשם קודם. האגרה בגין הוצאת דרכון חדש היא בהתאם ללוח האגרות כ 250 ש״ח , האגרה הכי זולה היא בתשלום באינטרנט ( גם דרך סלולר) אז גשי ללשכה, מלאי טופס בקשה לשינוי שם, תקבלי תעודת זהות / תמצית רישום עם השם המתוקן במרשם ותבקשי דרכון חדש עם עדיפות לתשלום אגרה דרך האינטרנט.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הפנים