נעמי

שינוי מען למען ההורים

שלום רב, הייתי היום במשרד הפנים בנהריה על מנת לשנות את המען שלי מהעיר רחובות לעיר לנהריה. ההורים הגיעו יחד איתי, גם האימא וגם האבא. הפקיד אמר לנו שהוא לא יכול לשנות את הכתובת שלי לנהריה, עקב כך שההורים שלי לא רשומים בספח תעודת הזהות שלהם כמי שגרים בנהריה. למרות שהם מחזיקים בדירה בבעלותם שם. (הדירה בנהריה היא הדירה השנייה בבעלותם של הוריי. הוריי מעדיפים שלא לשנות את המען שלהם בספח תעודת הזהות מטעמים אישיים). הסברתי לפקיד שלפני שנה וחצי הלכתי לשנות את המען עם אימא שלי והפקידה שממנה קיבלתי שירות ביקשה מאימי להביא אישור על תשלום ארנונה, על מנת לשנות את המען, כמובן שהמען שונה. הפקיד טען לטענתו שהפקידה שעשתה כך, עשתה טעות שכנראה לא הייתה מודעה אליה. הפקיד טען שעל מנת שאוכל לשנות את המען, עליי להמציא חוזה שכירות ללא תמורה. האם זה נכון (כך טוען הפקיד), שלא ניתן לשנות את המען למען ההורים שבבעלותם דירה שנייה כשההורים לא רוצים להיות רשומים בספח שלהם בעיר מסויימת ומעדיפים להישאר עם הכתובת שבה הדירה הראשונה נמצאת? אודה מאוד על תשובתך

item.Author מנהל הפורום עו"ד דור פנק

ככלל יש לשנות מען לכתובת המגורים בה אתה מתגורר בפועל ולהביא הוכחות על מגורים שם. הוכחות יהיו רישום ותשלום חשבונות, מכתב מהמשכיר / ההורים, כתובת בתלוש השכר וכד׳ ..

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הפנים