אפי

שינוי כתובת במשרד הפנים

רכשתי דירה שאני עובר אליה רק בעוד כ 4 חודשים ואני ממשיך לגור בדירתי הנוכחית. במסגרת הרכישה נקבע לי מס רכישה מיוחד לנכים 100%. לאחר כמה ימם קבלתי ממשרד האוצר מכתב ובו מצוין שבקרוב אקבל שומה שתכלול את פרטי מס הרכישה המלא ושעלי לפנות לפקיד השומה עם אישורי הנכות שלי ועם הוכחה לשינוי כתובת במשרד הפנים ובעירייה לדירה החדשה. ורק אז ישאירו בעינו את סכום מס הרכישה המיוחד לנכים. שאלתי היא: האם ישנה משמעות נוספת לשינוי כתובתי במשרד הפנים היכן שהוא? כלומר, למשל היום אני מקבל הנחה מיוחדת בארנונה בבית בו אני מתגורר. האם הנחה זו תיפגע עקב שינוי כתובת במשרד הפנים?

item.Author מנהל הפורום עו"ד דור פנק

ממליץ לפנות לעו״ד המתמחה בדיני מיסים אם מדובר בסוגיית מס. בעקרון יש חובה על דיווח של כתובת חדשה בסמוך למעבר עצמו.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הפנים