משמוש סימה

ילד להורים גרושים , האם ניתן להוציאו לחו״ל

הבת שלי גרושה עם ילד , מתכוונת לצאת למספר ימים לחו״ל עם הילד, בעת הוצאת הדרכון במשרד הפנים האב נכח וחתם , האם זה מספק , או שצריך בנוסף אישור חתום על ידו למעבר ביקורת גבולות - תודה

עו"ד יהושע פקס

סימה שלום, אם אין לילד צו עיכוב יציאה מהארץ לא אמורה להיות בעיה לצאת מהארץ. באופן כללי גם אם האב נכח בעת הוצאת הדרכון אין זה מעיד על הסכמתו על יציאה מהארץ, ואי הסכמתו עלולה להסתיים בתביעה, תלוי בהסכם הגירושין. לעתים חותמים על סעיף שבו יש איסור על הוצאת ילד מחוץ לגבולות ישראל ללא הסכמת הצד השני. לכן רצוי לבקש הסכמה בכתב. נוכל לסייע להכין טופס הסכמה בכתב עבור חתימה של האבא. בברכה, עו"ד יהושע פקס. מומחה להגירה, עלייה והסדרת מעמד בישראל.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הפנים