• 3 במרץ 2013

    חיים משותפים

    אני אזרח ישראלי. לפני חמש שנים עזבתי את ישראל לעבוד בחו"ל. אני כרגע גר בחוץ לארץ. התחתנתי בחוץ לארץ עם אשתי, שאין לה בכלל סטטוס בישראל לפני שנתיים ונולדה לנו ילדה. אני רוצה כרגע שאשתי והבת שלי יחיו בישראל ולהגיש בקשה למשרד הפנים בעניין הזה. הבעיה היא שאני לא יכול להיות ביחד איתם רוב הזמן בגלל שהפרנסה שלי היא בחו"ל ורוב הזמן אני אצטרך להיות בחו"ל. אם אני מוכיח שהפרנסה שלי היא בחו"ל, יש לי סיכוי שמשרד הפנים יקבל את הבקשה?

    3 במרץ 2013
  • מנהל הפורום עו״ד דור פנק 3 במרץ 2013

    חיים משותפים

    שלום רב
    בהתאם לנהלי משרד הפנים יש להוכיח מרכז חיים בישראל על מנת להסדיר מעמדה של אשתך בישראל.
    בכל מקרה אמליץ לך אם טרם עשית זאת לרשום את הנישואים ואת הבת בשגרירות ישראל בארץ בה אתה מתגורר.
    בהיעדר מידע נוסף ממך לא אוכל לתת עוד מידע פרטני יחד עם זאת באופן כללי לו שניכם תתגוררו בישראל לפחות בתחילת ההליך ותוכיח כי מרכז חייך בישראל ואתה טס לעבודה וחוזר ולפחות חצי מהשנה אתה בישראל ניצן יהיה להסדיר מעמדה של אשתך בישראל.
    בנוגע לבתך, לו היא תוכר שכזאת הרי שהיא זכאית לאזרחות ישראלית מלידה ( משרד הפנים רשאי לדרוש פס״ד הצהרתי מבית המשפט על סמך בדיקת סווג רקמות).
    זכור כל לכל כלל יש יוצא מן הכלל ומשרד הפנים צריך לבחון כל בקשה בהתאם לנסיבותיה המיוחדות.
    בהצלחה

    3 במרץ 2013
שלום, מה השאלה המשפטית שלך?